dimecres, 26 de març del 2014

PLANIFICAR UN HORT



Kitchen Garden Aid és un planificador per al teu petit hort que et permet dibuixar i controlar automàticament rotacions i associacions de cultius. És una passada perquè altres opcions comercials són més difícils d'utilitzar i no permeten planificar sobre la base de rotacions i associacions. I el més curiós és que, tot i tenir temps, el programa no és molt conegut.

Vaig ensopegar per casualitat amb aquesta eina i en ser programari lliure em vaig proposar traduir a l'espanyol, així que si segueixes aquest enllaç pots descarregar-la traduïda 417 KB (segurament tindrà errors però pots contribuir a corregir-los, després explico com) i començar a utilitzar-la sempre que tinguis Java instal · lat en el teu equip.

Què és Kitchen Garden Aid?


Kitchen Garden Aid és una eina de planificació per a persones que cultiven petites hortes. T'ajudarà amb les rotacions, les associacions i altres tècniques de cultiu. Al principi de cada temporada hi ha un moment en què planifiques què plantar a cada lloc, hi ha moltes regles a tenir en compte i cada planta té les seves preferències. Així funciona: primer crees un quadre en el teu hort, després fas servir el programari per dibuixar i obtens avisos i suggeriments sobre el teu planificació. El programa està inspirat en la idea square foot gardening (Horta a quadres) popularitzat per Mel Bartholomew però no necessites tenir un hort d'aquest tipus per poder utilitzar perquè és útil per dissenyar qualsevol tipus d'horta petita. Es tracta de programari lliure que a més és gratuït i això facilita que el programa millori i fins i tot puguis millorar la teva.
Com es fa servir?

Necessites un hort i una idea clara del que és l'asociació i la rotació de cultius.
Dibuixa l'hort i si va ser cultivat en anys anteriors, dibuixa aquests anys perquè el programa pugui calcular les rotacions.
A mesura que situes les plantes poden aparèixer avisos (vermells i verds) que indiquen si la planificació és correcta i el motiu. Així, indicarà una mala associació, per exemple: El anet i les pastanagues no han d'anar juntes.


Com pots millorar Kitchen Garden Aid?

Pots millorar la traducció, descarregant el següent arxiu en espanyol i l'arxiu original en anglès.
Pots col · laborar en la programació si controles Java, en el disseny per exemple de les icones de les plantes, en el disseny de l'eina si controles d'agricultura, en la seva promoció si coneixes a algú que li interessi, etc.
Per això, pots contactar amb les persones que van crear Kitchen Garden Aid i utilitzar els recursos següents:
Web: http://kitchengarden.sourceforge.net

Projecte i codi font: http://sourceforge.net/projects/kitchengarden/ Facebook: https://www.facebook.com/kitchengardenaid


Text extret del web http://www.mamaterra.es



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada